Köprülü Belediye Başkanı Yücel Akkoç Durançam mahallemizde inşa edilen yılan pınarı mevkinde bulunan su deposu ile ilgili açıklama yapı. Yapılan işin amacına uygun olmadığını belirten Akkoç, yapılan bu işlevsiz ve belediyenin bütçesine yük olan inşaatla ilgili hukuki süreç başlatacağını bildirdi. Başkan Akkoç konuyla ilgili olarak ''Durançam yılan pınarı ilk müteahhitin yaptığı su göletli fotoğraflarda belirtilmiştir. İkinci müteahhit ise 2. fotoğrafda belirtilen boyalı bina. Yan suyu dalgıç pompalarla kurutup su içinde kalan binayı tadilat yapmış. İşin acı tarafı hiç bir bardak su içmeden yıllık ortalama 35 bin lira burayı su basmasın diye elektrik faturası ödüyoruz.  Geriye dönük yıllara çarparsanız bir çöp toplama aracı bir cenaze aracı parası havaya ödüyoruz.

İşin diğer boyutu 4 sondajımız var 4 mahallede yıllık ortalama su temin etmek için 180 bin lira elektrik faturası bu dört mahalle sakinimiz ödüyor. Dünkü Ardahan il koordinasyon toplantısında İl Bank Bölge md. yrd vardı. gündemin en önemli konusu Köprülü su şebekesi ihalesi olduğunu açıkladım. Ankara’da İl Bank Genel Müdürü Yusuf  Büyük beylede görüştüm,  Vekilimiz Orhan Atalay hocamızda bakan beye iletti. İl Bank yanlış bir proje yapmış su olmayan ve su altında kalabilir riski olduğu halde projeye devam etmiş. 2. yüklenici firma İl bankı uyarmasına rağmen devam edilmiş. Önümüzdeki hafta belge ve delillerle İl bank hakkında mahkemeye baş vuracağız inşallah geriye dönük elektrik paralarını ve cazibeli su temini için bütün yatırım tutarının ihale edilmesini veya Köprülü Belediyesinin şimdiye kadar her ay ödediği 45 bin liranın geriye dönük hesaplanarak tahsili talep edeceğiz. İl Banka daha 2.600.000 tl borcumuz var.( 2 trilyon 600 bin) su şebeke borcu. Söz veriyorum sonuna kadar halkımızın tek kuruşu İl Bankta kalmaması için hukuki yollarla tahsil edeceğim.'' dedi.  Halkımıza önemle duyurulur saygılarımla. Yücel AKKOÇ Köprülü Belediye Başkanı.

Ferhat Hüseyin Öztürk Tarafından Dizayn Edilmiştir

Fax: 0478 421 41 00